Skip to content

Nieuwe accreditaties van Forta opleidingen

1 Contextuele therapie – Poppetjes als taal:

De Basiscursus Contextuele Therapie is bedoeld om naast verbale therapie en begeleiding ook spelmateriaal te gebruiken als taal. Het spelmateriaal bestaat uit poppetjes, die door het visuele en universele aspect ervan de cliënten en hun emoties veel directer kunnen bereiken. Poppetjes symboliseren immers in elke cultuur mensen en hun gevoelens. De samenwerking tussen therapeut en cliënt bij het visueel in kaart brengen van de gezinscontext en geschiedenis, door middel van poppetjes, creëert een veiligheid waarin er makkelijker bij ervaringen en emoties kan worden gekomen.

https://opleidingen.forta.nl/opleidingen/poppetjes-als-taal

2 De netwerkintake:

De Netwerkintake is ontwikkeld in het UMC Utrecht door prof. dr. Floortje Scheepers. Zij heeft een vernieuwende kijk op psychisch lijden en mentaal welbevinden en heeft haar visie verwerkt in een praktische tool die contextueel werken en positieve gezondheid vertalen naar het intakegesprek. Met de komst van het nieuwe integraal zorgakkoord en het Kader passende zorg, waar de Netwerkintake naadloos op aansluit, zien we dat de Netwerkintake aan terrein wint. Om mee te gaan in de voorgeschreven veranderingen van ´de nieuwe GGZ´ is de Netwerkintake een ´must´.

3 Omgaan met grensoverschrijdend gedrag:

In het werkveld van de geestelijke gezondheidszorg heb je regelmatig te maken met mensen waarbij sprake is van grensoverschrijdend gedrag richting de hulpverleners, bijvoorbeeld in de vorm van agressie. In scholing staat vaak de cliënt centraal en wordt vanuit een theoretisch kader geleerd hoe te handelen. Dat is heel hard nodig om de complexiteit die de doelgroep met zich meebrengt te kunnen begrijpen en te behandelen. Minder aandacht is er voor hoe je als professional en als mens de zwaarte van deze problematiek kunt verdragen zodat je effectief kunt blijven handelen. Dat is nou juist zo belangrijk en de basis om het vak uit te kunnen oefenen. Als professional ben je je eigen instrument. Dat is waar deze scholing zich op richt. Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Buro Wyz.

4 Cognitief gedragstherapeutisch werker:

Cognitieve gedragstherapie is als evidence-based behandelmethode niet meer weg te denken in de huidige praktijk van de psycholoog. Om je kennis te verdiepen organiseert Forta Opleidingen de basisopleiding cognitieve gedragstherapie. Deze basisopleiding van 100 uur is geaccrediteerd door de Vereniging van Cognitieve Gedragstherapie en voldoet ook als onderdeel van de opleidingsroute tot Cognitief Gedragstherapeut.

5 Omgaan met zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag:

In het werkveld van de geestelijke gezondheidszorg komt zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag geregeld voor. In scholing staat vaak de cliënt centraal en wordt vanuit een theoretisch kader geleerd hoe te handelen. Dat is heel hard nodig om de complexiteit die de doelgroep met zich meebrengt te kunnen begrijpen en te behandelen. Minder aandacht is er voor hoe je als professional en als mens de zwaarte van deze problematiek kunt verdragen zodat je effectief kunt blijven handelen. Dat is nou juist zo belangrijk en de basis om het vak uit te kunnen oefenen. Als professional ben je je eigen instrument. Dat is waar deze scholing zich op richt. Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Buro Wyz.

Meer berichten

4 nieuwe accreditaties

Een viertal cursussen zijn geaccrediteerd. 1 Lichaamsgerichte interventies: Deze cursus helpt psychotherapeutisch werkende behandelaren om, naast hun verbale gesprekstechnieken, ook interventies te gebruiken die zich specifiek richten op het lichamelijke

Lees verder
Back To Top